top of page
ni-mh battery.jpg

Litij-Ion (Li-ion) baterije

Litij-ionske baterije su vrsta punjive baterije koja koristi litijum-ionsku tehnologiju za skladištenje električne energije. Ove baterije su popularne zbog visoke gustoće energije, što znači da mogu pružiti veliku količinu energije u malom i lagano formiranom paketu. Litij-ionske baterije su također poznate po svom niskom samopražnjenju, što znači da se sporije prazne kad nisu u upotrebi u usporedbi s drugim tipovima punjivih baterija. Osim toga, litij-ionske baterije imaju relativno nisku stopu samopražnjenja, što znači da sporije gube kapacitet tijekom vremena. One se široko koriste u mnogim uređajima poput pametnih telefona, prijenosnih računala, električnih automobila i mnogih drugih elektroničkih uređaja zbog svoje visoke učinkovitosti i pouzdanosti.

Nikal-Kadmij (Ni-Cd) baterije

Zbog zaštite okoliša Ni-Cd baterije povlače se iz upotrebe. U ponudi imamo zamjenska rješenja. Za zamjenska rješenja, molimo da nam se obratite mail-om, telefonom ili nas osobno posjetite u našem maloprodajnom prostoru. 

Nikal-MetalHidrid (Ni-MH) baterije

Nikal-metal-hidridne (NiMH) baterije su vrsta punjive baterije koja koristi metal-hidridnu leguru za skladištenje energije. Ove baterije su popularne zbog visoke gustoće energije i mogućnosti da zamijene starije nikal-kadmijumske baterije. NiMH baterije imaju veći kapacitet i manji "efekt memorije" od nikal-kadmijumskih, što znači da ne zahtijevaju potpuno pražnjenje prije punjenja. One su ekološki prihvatljivije od mnogih drugih tipova baterija jer ne sadrže teške metale poput kadmija ili olova. Osim toga, NiMH baterije su popularne jer imaju niži trošak od litij-ionskih baterija i mogu se koristiti u raznim uređajima poput digitalnih fotoaparata, igračaka, i prijenosnih uređaja.

Olovne (PB) baterije

Olovne baterije su jedan od najstarijih tipova punjivih baterija, a sastoje se od olovnih ploča koje su uronjene u elektrolit, obično sumpornu kiselinu. Ove baterije se nazivaju i akumulatorima.

bottom of page